Ki a városból... az erdő szélére. Vidéki romantika, és ami mögötte van.

Ki a városból...

Töltött kifli recept

2016. június 15. - egy.

Ez a recept a sógornőmtől származik, és bár eleinte tartottam a kelt tésztától, ezt a töltött kiflit eddig sosem sikerült még elrontani. Könnyű, gyors, remekül variálható, ízlés szerint tölthetjük. Remek vacsora, vendégváró, reggeli - már ha marad belőle.

toltottkifli.jpg

Hozzávalók:

fél kiló liszt

egy zacskó por élesztő

egy ek cukor

egy ek só

3 dl langyos tej

1 dl olaj

a tetejére egy felvert tojás

+ töltelék

Ahogy én csinálom: egy nagy tálba beleszitálom a lisztet, hozzáadom a sót és az élesztőt. Az olajat és a cukros tejet is a tálba öntöm, lazán összekeverem, épphogy összeálljon, majd letakarva egy órát kelesztem.

Ha kész, kétfelé veszem a tésztát, mindegyiket körlappá nyújtom, nyolcadolom. A nyolcadokat a szélesebbik végüknél "töltöm", tehát ide jön a kívánt töltelék, majd a keskenyebb vég felé haladva kiflivé tekerem őket. A tetejét felvert tojással kenem, kerülhet rá szezámmag, reszelt sajt. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütöm.

 

És mivel töltsük? Sógornőm esküszik a mustáros minivirslire, nálam a kapros túró a befutó (ekkor kicsit tovább kell sütni a túró nedvessége miatt), a férjem a sajtos-kolbászosat szereti a legjobban...

 

 

süti beállítások módosítása