Jön az ősz, rövidülnek a nappalok, jól be lehet kuckózni egy plédbe csavarva a kanapén, sorozatokat bámulva (persze gyerekkel ez csak álom, de hátha...). A sorozatnézéshez pedig tudok egy kis nasit, ami még egészséges is: a körtecsipszet. Csak a saját gyümölcscukra teszi édessé, ami koncentrálódik a vízveszteség során. Kísérletezhetünk fahéjas, vagy akár sós-csilis verzióval is.
Ehhez nagyon vékony szeletekre vágom a kissé kemény körtét. Minél kevesebb leve van, annál jobb! Profik szeletelőgépet is használhatnak, az amatőrök késsel farigcsálnak, minden tudásukat bevetve. Magházzal, hámozással nem kell vacakolni!
A szeleteket sütőpapírra teszem, és száz fokra állított sütőbe tolom. Itt órákat töltenek el, attól függően, hogy mennyire "nedves" az alapanyag. Javasolt olyan napokon nekiállni, amikor már hűvös van, de a fűtést nem kapcsoljuk be, a sütő garantáltan melegít majd pár fokot a benti hőmérsékleten.
Néha ránézünk, megforgatjuk a szeleteket, amelyekből ilyen pöndöri tallérok lesznek: