Ki a városból... az erdő szélére. Vidéki romantika, és ami mögötte van.

Ki a városból...

A favágódivat margójára

2014. november 25. - egy.

axelog.jpg - Figyelj már... tudtad, hogy te most igen trendi vagy? - mondom a Férfinak a háznál, aki épp szusszanásnyi szünetet tart a tűzifa felhasogatásában.

- Trendi. Aha. - ismétli meg, majd végignéz kitérdelt, több helyen bizony lyukas barna kordnadrágján (ne is kérdezzétek), faforgáccsal borított polár mellényén (jó meleg), lyukas talpú túrabakancsán (itthonra még jó lesz), és az a gyanúm, hogy a feje búbjára illesztett fekete betörősapkát is számba veszi gondolatban.

- Bizony. A favágósdi most divatos. - mondom én, mert épp felhúztam magam a lumberszexuális divatirányzaton, mint olyanon.

Hogy min? Hát a lumberszexuálisokon. Olyannyira felhúztam, hogy gyorsan meg is írtam egy kritikát róluk, akik vagyonokat hagynak ott egy-egy favágók által inspirált ruhadarabért, miközben erdőt még messziről sem láttak. A cikk a Kulter.hu popkult rovatában olvasható.

Konklúziónak pedig annyit elmondhatok, részemről maradok a valódi férfiaknál. Akik tudják, hogyan kell a baltát forgatni, és a gyantát nem a kozmetikus stúdiójából ismerik.

 

(Fotó: BeeOasis.com)

süti beállítások módosítása