Ki a városból... az erdő szélére. Vidéki romantika, és ami mögötte van.

Ki a városból...

Kullancsriadó...!

2014. március 15. - egy.

Egy hét alatt húsz kullancsot sikerült le- és kiszedni a kutyákból, hiába, az enyhe idő hamarabb előcsalogatta a rovarokat is. (Olyannyira, hogy nincs nap, amikor ne tapadna egy-két kósza katicabogár a függönyre - ők is bújnak elő a telelésből).

 

kullancs.jpg

 

 

Kullancsriadót fújtunk ezért, és mivel a bolhanyakörv nálunk abszolút nem vált be, az ultrahangos kullancsriasztót pedig merő parasztvakításnak tartom, így a spot-on piacon nézelődtünk. Tavaly Frontline-t vettem, de egyrészt drága, másrészt meg rettentően vakaróztak tőle az állatok. Másodjára volt egy körünk az Advantix-szal, ami viszonylag elég jól "muzsikált" - a gondolat azonban, hogy mivel mérgezem a környezetet, nem hagyott nyugodni. Az átlagos spot-onokban ugyanis nem tudom, mit raknak, de még a kutya közelében szálldosó méhecskékre is veszélyes az anyag...

Az idei szezont ezért egy kicsit környezetbarátabb verzióval kezdtük, amikor megrendeltem a Héry Zero Puce termékét. kuszolaj és geránium adja a fő alkotóelemét (utóbbival kapcsolatban vannak fenntartásaim, hiszen bizonyítottan fényérzékenységet okoz). Tegnap este jól bedörzsöltük őket vele, és az első legszembetűnőbb változás az illat volt. Sehol a jó kiskutyaszag, helyette az ősrégi Caola tükör-üvegtisztító (igen, a piros üveges) átható illata... amit a dobozon rózsaként említenek. :)

Pár nap, és meglátjuk, lesz-e valami változás kullancs-ügyben.

süti beállítások módosítása