Ki a városból... az erdő szélére. Vidéki romantika, és ami mögötte van.

Ki a városból...

Egyszerű pohárkrém lekvárból

2014. január 25. - egy.

Gyorsan finomat. Ezt a pohárkrémet még szilveszterre gyártottam, az alapötletet az Aldiban talált étcsokiból készült kehely adta. Milyen jó is lenne a falatnyi, ehető pohárkákat valami egyszerű krémmel megtölteni...! A díszítés több időt visz el, mint maga a krém kikeverése, de megéri...

hamm.jpg

Így készül:

Két-három ringlószilvát mossunk meg, szeljünk annyi vékony szeletet a díszítéshez, ahány csokipohárral számolhatunk. Ezeket tegyük félre, a maradék gyümölcsöt pedig kockázzuk fel. Kerüljön mindegyik pohár aljára egy réteg. 10 deka mascarpone krémsajtot keverjük el lekvárral (én saját készítésű étcsokis szilvalekvárt használtam, hogy harmonizáljanak az ízek), majd kanállal vagy csillagcsőrű kinyomózsák segítségével töltsük meg az étcsokoládéból készült apró kelyheket, készítsünk a poharak tetejére ízléses halmot a krémből. Ezt a halmot díszítsük a korábban félretett vékony szilvaszeletekkel, szórjuk meg mandulával, ízlés szerint csokireszelékkel. Tálalásig kerüljön hűtőbe!

süti beállítások módosítása