Ki a városból... az erdő szélére. Vidéki romantika, és ami mögötte van.

Ki a városból...

Margaritazselé citromhéjban tálalva

2014. augusztus 06. - egy.

jello.jpgKedvenc nyári particsemege, és garantáltan minden felnőttnél sikert arat a citromhéjban felszolgált margaritazselé, amelyet ráadásul pofonegyszerű elkészíteni. A gyerekverzióból csak az alkoholt hagyjuk ki, minden más változatlan...

Így készül:

Nyolc-tíz citromot alaposan megmosok, hosszában félbevágok. A feleket óvatosan kipréselem, a maradék gyümölcshúst kanállal kikaparom. Helyes kis csónakokat kell így kapnunk, amelyeket egy olyan tálra rendezek, ami elfér a hűtőben is. Az így előkészített citromokat félrerakom, és nekiállok a zselé elkészítésének. Ehhez egy deci vizet melegítek, elkeverem a citromok kifacsart levével és három púpos evőkanál cukorral. Mehet bele a zselatinpor, felforralom a gyártó utasítása szerint (figyelem, ezek márkánként eltérőek lehetnek!). Pár percig hűlni hagyom, de vigyázok, nehogy megdermedjen. Ekkor kerül bele körülbelül egy deci tequila és triple sec (pl. Cointreau) elegye. Fogom a citromos tálat, és egy merőkanállal egyenként színültig töltöm a csónakokat. (A zselé pár millimétert összeesik hűlés során, ezért mindig színültig töltöm.) Általában nem fagyasztom, ha jól készítettem a zselét, akkor a hűtőben is keményre szilárdul. Már csak annyi dolgom van vele, hogy félbevágjam a zselés citromokat, és sóval, kristálycukorral hintsem meg a tetejüket.

(Fotó: PixelTigris.hu)

 

süti beállítások módosítása