Ki a városból... az erdő szélére. Vidéki romantika, és ami mögötte van.

Ki a városból...

Kismamaságok - 2. rész

2015. február 22. - egy.

Anna érkezésével fenekestől felfordult az életünk - de már a babavárás alatt megkezdődött az a testi-lelki változás, amely előkészített minket a fordulatra. Most összeszedem, hogy második és harmadik trimeszter alatt mit tapasztaltam, álljon itt az utókornak - remélem, egyszer majd ő is olvassa.

Tapasztalatok a második és harmadik trimeszter alatt:

Alvás: Már nincs az az ólmos fáradtság, ami délutánonként leteper - helyette van szakaszosan támadó álmatlanság. És mivel egyre kényelmetlenebbek a jól megszokott testhelyzetek, sajna egyre kevesebb alvásban van részem. Az állandó pisilhetnék csak hab a tortán.

Evés-ivás: Nem vagyok kifejezetten kívánós, leginkább mindent eszem, már nem tartom a gluténmentes étrendet sem. A savanyú dolgok azért jobban csúsznak, és valamiért furcsa averziót érzek a hússal kapcsolatban.

Utazás: Kezdik átadni a helyet. Már aki... az életerős fiatalemberek leginkább szemlesütve nyomogatják a telefonjukat, vagy mereven bámulnak ki az ablakon. A középkorú nők és idős asszonyok pattannak fel először, de nincs pofán a helyükre ülni.

Orvosok: Kevesebb orvoslátogatás, szerencsére. Egy-egy ultrahangos vizit előtt rémálmaim vannak, hogy a gyerek torz, ilyenkor mindig felüdülés látni a tökéletes kis végtagjait, a rugdalózását.

Munka: A nagy bejelentés megnyugvást is hozott, de újabb problémákat is a jövőt illetően. Ki lesz a helyettesem? Vissza akarok-e menni egyáltalán? Mikortól táppénz? Mennyit adjanak az otthon ledolgozott hónapokért? 

Sport: Hát ez sajnos kimaradt. A kismamatornát olyan hülye időpontban tartották, hogy egyszer sem sikerült odaérnem. Helyette viszont volt kutyasétáltatás, gyalogtúra, biciklizés, úszás, bowling, kenutúra... meg egy kis betonozás és kerítésjavítgatás.

Testi változások: Has. Ez a legszembetűnőbb. Először csak telezabáltammagam-pocak, majd sörhasamvan-pocak, végül tagadhatatlanulterhesvagyok-has. A mellfeszülés megszűnt, de most már a has miatt nem alszom hason... Stria ellen sheavaj, visszér ellen gesztenye még mindig. Pattanások elmúltak, pompás arcbőr. A hajam elég kéthetente mosni, abszolút nem hullik. Viszont lett két lyukas fogam, pedig büszke voltam rá, hogy még tömött fogam sem volt soha...

Lelki változások: Izgalom és megkönnyebbülés is. Hétről hétre figyelem a mozgásait, olvasok utána, hogy most mekkora, mit tud már. Csinosnak érzem magam a hasammal. De ott a munkahelyi bizonytalanság is, az árnyoldal. Emellett a legkreatívabb időszakom élem: írok, rajzolok, tervezek, barkácsolok. És fészekrakok, a férjem már az őrület határán áll a minden nap változó lakberendezési ötleteim láttán.

Nehézségek: Csak minden rendben menjen!

 

folyt. köv.

süti beállítások módosítása